Dag 6

De laatste dag is inmiddels aangebroken en we hebben nog wel enkele kwekers op het programma staan. Een van deze kwekers is Yamazaki. Hier wil ik nog graag enkele Ginrin Ochiba en indien ik ze kan krijgen ook enkele Beni Kumonryu aankopen. De Beni Kumonryu vond ik echter tegen vallen dit jaar en daarom bleef het bij een 7 tal hoge kwaliteit Ginrin Ochiba. Erg mooie diepe kleur en een mooie body kenmerkt toch wel dit groepje vissen. Ze zijn ergens tussen de 15 en 18 cm groot.

Kijk maar eens naar onderstaande foto’s.

Vergelijk deze dan ook eens met vissen die een jaar ouder zijn en deze kwaliteit hebben.Met andere woorden als je op zoek bent naar hoge kwaliteit Ginrin Ochiba is daar nu de kans toe. Een jaar later zijn dit soort vissen voor de meeste al niet meer bereikbaar.

Eerst even iets eten voordat we onze weg vervolgden naar Satoshi Tanaka.

Satoshi is een kweker die ik erg kan waarderen aangaande zijn Shusui en Doitsu Ochiba. Uiteindelijk heb ik bij hem een 10 tal Doitsu Ochiba uitgezocht. Jammer genoeg heel slecht licht en omstandigheden voor te fotograferen. Dus daar moet men even doorheen kijken. Hier in ieder geval een aantal foto’s die goed waren.

Omdat hij ook een aantal zeer mooie geschubde Hariwake had zwemmen kon ik het niet laten om ook hiervan een vijftal vissen mee te nemen. In eerste instantie helemaal wit, maar heel zacht aanwezig zijn dan de grotere gele patronen zichtbaar. Deze moeten dus echt eerst naar buiten voordat de echte waarde van deze vissen zichtbaar wordt. Wel duidelijk zichtbaar is de hoge huidkwaliteit en de potentiële bouw. Kijk maar eens naar onderstaande foto.

Daarna zijn we nog even naar Hirasawa gereden omdat ik nog wat extra aanvragen had voor enkele grotere vissen. Dus er moesten nog wat vissen op de foto gezet worden zodat mijn klanten konden kiezen wat de vis van hun keuze zou zijn.

Een heel speciale vis was een 32 cm Kohaku van Hirasawa. Deze vis wordt klaargestoomd voor de Young Koishow in begin April. Is ze niet geweldig was de vraag die Hirasawa aan mij stelde. Mijn antwoord was alleen maar een heel bevestigend Ja.

Wat vinden jullie van een potentiële kans hebber op de Young Koishow van Japan.

De reis zit er inmiddels weer op en morgen weer terug naar huis.

Ik hoop dat jullie genoten hebben van deze Japanreis en wil je deze live zien dan graag bij ons op de zaak in Grubbenvorst.

De vissen komen overigens aan op 25 maart

Eventueel tot dan.

Groet Jos

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Dag 6

  1. JAN VAN DEN BOOGAARD zegt:

    HALLO JOS IN WELKE PRIJSKLASSE ZITTEN DE HARIWAKES WANT IK BEN AL EEN TIJDJE SPECIAAL OP ZOEK NAAR EEN GESCHUPTE HARIWAKE GROETEN JAN.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s