Dag 4

Gisteren kwam ik er gewoon niet door. Wel de tekst maar niet de foto’s.

Het sneeuwt hier aan een stuk door en het dikke pak wat er ligt wordt alleen maar dikker.

De eerste stop wat we deden was bij Hirasawa in de bergen. Hier heeft hij enkele vijvers liggen die constant warm water uit een bron krijgen. Inmiddels denk ik wel bij de meeste bekend dat hij hier altijd grote vissen heeft zwemmen.

Ik moest hier voor een nieuwe klant enkele vissen selecteren en dan de foto’s doormailen.

Dus gewoon een klusje wat ik nu niet bepaald als vervelend ervaar. Het is niet elke dag dat je een dergelijke groep aan je voorbij ziet trekken. Ook mijn medereiziger en collega uit Duitsland was erg onder de indruk.

Even later staan we dan ook de vissen te scheppen en te fotograferen. Een Chagoi in de maat boven de 80 cm en een Kigoi. Dan een  Hi Utsuri en een Asagi. Om dan nog af te sluiten met nog eventjes snel een Mukashi ogon van 94 cm.  

   

  

                                               

Daarna naar Seki Guchi om met hem samen naar het verwarmde Tosai huis te gaan kijken.

Wel wilde mijn Duitse Collega ook nog enkele goedkoperen vissen hebben en dus gingen we even kijken naar de vissen die Seki Guchi nog aan kon bieden. Het was nogal druk geweest de laatste tijd en het aanbod begon dan ook echt wel al af te nemen. Toen we aankwamen was net Koi-online bezig met uit een van de bakken vissen te selecteren. De zoon van Seki Guchi was hier ook mee aan het helpen. Dus was het even wachten geblazen. Een kopje koffie werd al snel aangeboden en we raakten al wat aan de praat over de vissen en wat de kwaliteit dit afgelopen jaar heeft gebracht. Het werd ook al snel duidelijk dat hij zeer tevreden was met de resultaten en dit een van hun beste jaren was geweest is de kwaliteit van de kweek. Toen ik vroeg of het mogelijk was om enkele vissen te verkrijgen uit hun hoogste kwaliteit werd ik echter teleurgesteld. De vissen zaten namelijk nog volledig op voer en afslepen is dan iets wat geen enkele kweker doet. Dus ook Seki Guchi niet. Omdat het duidelijk was dat ik toch een beetje teleurgesteld was werd mij even later aangeboden om uit de bak met de hoge kwaliteit Pearl Ginrin enkele vissen aan te kopen. Ik vroeg hier namelijk de laatste jaren elke keer naar en kreeg na lang aandringen dan ook vaak enkele exemplaren mee. Nu werd het me echter uit het niets aangeboden. Iets waar ik dus dankbaar ( dacht ik ) gebruik van zou maken. Maar daar kom ik zo nog op terug. Toen even later Koi-online vertrok gingen we naar de vissen kijken. Omdat er al veel weg was kreeg Andi mijn collega uit Duitsland een hele scherpe prijs aangeboden. Andi vroeg of ik hem wilde helpen met selecteren en even later stonden we dus beide met een schepnet in de hand. Na een klein half uurtje hadden we wel de beste eruit gehaald en had Andi gewoon enkele heel leuke bowl met vissen die mee gaan naar zijn zaak in Duitsland. Toen deze gefotografeerd werden stond ik al met Seki Guchi te kijken bij de Pearl Ginrin. Hier zwommen echter ook enkele Doitsu Showa tussen van een zeer hoge kwaliteit. Hier ging mijn interesse dan ook meteen naar uit. Zaten echter in de bak waar ook de top Pearl Ginrin in zwommen. Na een tijd van overleg komen er dus enkele pearl Ginrin en een vijftal top Doitsu Showa mee naar Nederland. Omdat ik even later druk in gesprek was over de afkomst en bloedlijn van deze Doitsu Showa vergat ik om de vissen te fotograferen.

Dus zaten ze alweer in de vijver voordat ik het in de gaten gehad. Om nu echter weer te gaan netten was geen optie.  Een van de Doitsu Showa heb ik nog op de foto gekregen omdat deze nog met een schepnetje gepakt kon worden.

Omdat we echter ook nog een hoge kwaliteit Koi te goed hadden spraken we af dat zij volgende week enkele foto’s door zouden mailen als ik weer in Nederland ben aangaande de hogere kwaliteit. Ook voor de vervanginsvis zou dan een oplossing komen.

Zeer blij met deze uitkomst namen we hartelijk afscheid en gingen we op weg naar Hosokai die voor ons gestopt was met voeren. zodat we uit de zijn top een klein aantal vissen mochten selecteren.

       

       

Ik hoop dat jullie weer wat hebben kunnen meegenieten van en stukje Japan.

Tot morgen weer voor een nieuw verslag.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

3 reacties op Dag 4

 1. Roy zegt:

  Mooie vissen weer en ben benieuwd of de pearl gin rin weer zo mooi zijn als voorgaande jaren! Veel succes verder!

 2. Howard zegt:

  De bouw van die Mukashi Ogon is toch, wooow.

  Groet,
  Howard

 3. perry bunthof zegt:

  ziet er goed uit hoor

  greetzz perry

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s