Dag 3

Alweer een dagje verder en na een ontbijt al meteen onderweg naar de volgende kweker.

Eerst nog even een afspraak maken bij Maruhiro en Hirasawa om later deze week nog wat vissen te selecteren en dan op naar de volgende stop; Dainishi.

Omdat we al een afspraak hebben gemaakt staat eigenlijk alles al klaar om met het selecteren te beginnen. Het water is echter toch wel wat troebel en goed in de vijver kijken naar de aanwezige kwaliteit was eigenlijk niet goed te doen. Even eerst vragen naar de prijs en daarna het sleepnet erdoorheen. Om een lang verhaal een beetje kort te maken heb ik heel veel moeite om een box samen te stellen die toch enigszins kwalitatief in de buurt komt van het bedrag wat de vissen dadelijk in Nederland moeten gaan kosten. Toch Tosai in de duurdere prijsklasse. Wat ik echter in de bowl zie is niet bepaald wat ik mij voorstel onder een eventuele kwaliteit prijsverhouding. Dus vraag ik voorzichtig of Dainishi het heel erg vind als ik na een half uurtje eigenlijk wil stoppen met selecteren. De vissen zijn gewoon niet goed genoeg voor het bedrag wat er tegenover staat. Ik ben eerlijk gezegd blij dat Dainishi begrip toont en ik dus van de koop af kan zien. Normaal is dat na het afnetten van een vijver nog al eens moeilijk. Er is namelijk toch wat werk verricht. Even later zitten we dan ook weer in de auto en zal deze reis dus geen Dainishi Koi mee komen naar Nederland.

Omdat de verwachting was dat we hier wel enkele uurtjes zouden verblijven hadden we tijd genoeg om nog enkele kwekers te bezoeken voordat we naar Maruju Tanaka gingen. Er was dus wat tijd voor mijn mede reisgenoot om wat vissen in te kopen voor zijn zaak in Duitsland. In de vroege namiddag stonden we dan uiteindelijk aan de bakken bij Maruju.

Maruju is een kweker die dus in tegenstelling tot zijn meeste collega in Japan niet geloven in een snelle groei. Als bij de collega de top tosai al in de 30 cm lopen zijn dat er bij Maruju slechts een kleine 15 tot 20 cm.

Voordat we konden selecteren waren eerst wel wat gesprekken nodig die over en weer gingen van het kan echt niet naar een uiteindelijk JA. !!!

Ik denk dat ook de prijs die we overeen kwamen daar aan meegeholpen heeft. Ga aan deze 15 tot 20 cm grote vissen ook niet veel woorden vuil maken. Als er een groep is die dat niet nodig is dan wel deze. Ik wens jullie veel plezier bij het bekijken van de volgende foto’s.

Deze groep Koi bestaat vooral uit  Sanke, Showa, Kohaku, Goshiki en Goromo.

Bij deze foto’s neem ook afscheid voor vandaag en hoop jullie morgen weer terug te zien met de volgende dag uit ons reisverslag.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

5 reacties op Dag 3

 1. Howard zegt:

  Bij de voorlaatste bowl vallen mij een aantal koi’s op door de lange bouw en lange koppen.

  Groet,

  Howard

 2. J. Aretz zegt:

  Hele mooi tossai!
  Wat gaan de kohaku’s, sanke goromo’s etc. kosten?
  Ben erg geinteresseerd!

  Gr. John

 3. aenckoi zegt:

  Zijn echt super mooie en potentiele vissen Howard. Deze kosten overigens 175 Euro per stuk.

 4. michel zegt:

  hoi jos

  ziet er weer goed uit

  heb dan ook veel interesse in de Showa, Kohaku, Goshiki en Goromo

  hoor dan ook graag van je

  gr.michel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s