Dag 2

De eerste morgen ontwaken in Japan is altijd weer wennen. Ik schijn ook niet de enigste te zijn die slecht in een ander bed slaapt als het vertrouwde thuis.

In het Hotel zijn nog enkele oude bekende uit Duitsland die ook hun inkopen aan het doen zijn en ook een oude bekende uit Nederland maakt het hier onveilig.

Dus beneden bij het ontbijt nog gezellig wat nakletsen en oude herinneringen ophalen.

Na een gezellig ontbijt en frissen moed zijn we dan even later onderweg naar de eerste kweker van vandaag. In de regel is het vaak in de eerste dagen enkele kwekers aandoen en kijken of de vissen er gezond uitzien en natuurlijk ook niet heel onbelangrijk, of de kwaliteit is wat we zoeken. Ook wordt er dan veel onderhandeld aangaande dagen later in de week omdat veel van de betere Tosai nog volop gevoerd worden. Dat ze nog gevoerd worden houd namelijk in dat ze in de kwaliteit die ik zoek niet gaan scheppen. Dus met andere woorden vaak bij het eerste bezoek niet de vijver afslepen en de mogelijkheid tot selecteren.

De eerste waar we binnenlopen is bij Hosokai. Gelukkig dat deze afspraak gisteren nog gemaakt was en we hier dus wel na een hartelijk welkom bij de kwaliteit stonden waar onze interesse naar uitgaat. Dus afslepen en selecteren. Na een uurtje hadden we een groepje van 20 vissen. Hiervan werden er door mij na inspectie weer 3 terug gezet. Mooie Tosai tussen de 18 en 22 cm die zo meteen voor zeer gunstige prijzen aangeboden worden bij ons in Grubbenvorst. Onze eerste groep vissen van deze dag was dus geslaagd en verwachten we binnenkort bij ons op de zaak.

     

Heb even een van de vissen appart erbij gezet om nog duidelijker de kwaliteit te zien. Een mooi schoon en zuivere huidkwaliteit die bij deze Goshiki duidelijk naar de voorgrond treed. De bouw en huidkwaleit spreken hier voor zich.

Omdat ik nooit voor kwantiteit, maar voor kwaliteit ga is het wel altijd zeer moeilijk om ook de gewenste kwaliteit los te krijgen bij de kwekers. Dit soort vissen doen ze immers niet graag weg, maar laten ze liever nog een jaartje doorgroeien. Dat merkten we ook op het volgende adres bij Marudoh. Zoals hartelijk als hij altijd zijn klanten begroet zo dus ook nu weer.

Ik moest ook meteen even wat tijd indelen aangaande de Challenge van 2 jaar geleden.

We hadden namelijk weer wat nieuwe foto’s meegekregen van de vissen die we bij hem ingekocht hadden 2 jaar geleden en dus was het weer tijd voor een update. Al met al iets wat toch altijd weer een hoop tijd in beslag neemt. Jammer genoeg waren zijn Tosai niet helemaal top en hadden nog een beetje last van slaapziekte. Dus daarom deze keer geen Tosai van Morudoh. Wel een buitengewoon mooie Showa die toch Marudoh zijn trots was op de foto gezet. Geen goedkope vis maar ik denk dat dit duidelijk te zien is aan de foto.

Gewoon een super vis die in de toekomst op vele shows nog wel eens zeer hoog zal gaan scoren. Bouw en uitstraling zoals men ze slechts zelden ziet.

Het is een Sansai van 57 cm groot.

                                                                             

Hierna zijn we verder gereden naar Izumiya waar we nog een twaalftal vissen uitzochten. Izumiya was zelf niet aanwezig en ook hier dus geen succes met het uitzoeken van enkele Tosai. Wel duidelijk zeer goed geslaagd in enkele Nisai zoals jullie beneden kunnen zien.

 

De dag is inmiddels alweer voor bij en zoals elke dag in Japan is ook nu weer de eerste dag de moeilijkste gebleken. Hopelijk zie ik jullie morgen weer. Voor nu………

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

12 reacties op Dag 2

 1. mrmiaggy zegt:

  mwah, die showa van Marudoh hoeft geen strikje om hoor….schitterende vis!!
  En bij de tosaitjes van Hosokai zit ook zeer mooi spul.

 2. Dirk van Bommel zegt:

  Hallo Jos, ik zie al veel mooie vissen die goshiki van hosokai die apart op de foto staat heb ik wel intresse in ik hoor graag van je

 3. Roy zegt:

  Wow! Wat een schitterende showa zeg!
  Succes verder deze week!

 4. pscy01 zegt:

  Hoi Jos,
  wie liegen denn die Preise für die Izumiya Showa aus der zweiten Wanne?
  Besonders von dem, dessen Kopf durch den Schwanz von dem Sanke überdeckt wird.

  Weiterhin viel Erfolg!

  • aenckoi zegt:

   Al die fische von Izumiya sind in derr preisklasse von 275 Euro und sind 40 bis 45 cm Gross Nisai.

   Ook even nog voor de Nederlandse lezers.
   Al de vissen van Izumiya kosten 275 Euro en zijn ongeveer 40 a 45 cm groot en Nisai. Dit is bijvoorbeeld een van de speciale aanbiedingen die we nu doen.

   • pscy01 zegt:

    Hallo Jos,
    vielen Dank für deine Antwort!
    Hast Du evtl. Einzelfotos von dem verdeckten Showa und von dem mit dem kleinen roten Punkt auf der Nase? Wir hätten evtl. Interesse.

    Brauchst Du meine Email-Adresse?

   • pscy01 zegt:

    Hallo Jos,

    hast Du vielleicht ein Einzelfoto von dem verdeckten Showa und dem Showa mit dem kleinen roten Punkt auf der Nase aus der zweiten Wanne?
    Wir hätten Interesse an den beiden.

    Brauchst Du meine Email?

    Viele Grüße

   • aenckoi zegt:

    Haette dann gerne deine adresse; aber dann koennen Sie am besten eine email schicken zu info@aenc-vijvers.nl
    Leider kein einzelfoto.
    Auch ist der verdeckten Showa schon reserviert.
    Ich habe fur Sie jetst den andere Koi reserviert.

    Gruss Jos

   • pscy01 zegt:

    Hallo Jos,

    ich habe Dir eine Email geschickt.
    PSCSY01 = Steffi und Ralf :-))))

    Schade mit dem verdeckten Showa 😦

    Weiterhin viel Erfolg

 5. Leon van As zegt:

  Interesse Gosiki Hosokai

 6. Ad zegt:

  Ja zo zie je maar, iedereen wil al een keuze maken en geen wonder gezien de kwaliteit.
  Ik denk dat yoshikigoi ons nog ff laat zweten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s