Dag 1

Het was weer een lange reis, maar na haast 24 uur onderweg te zijn geweest kwam ik deze keer toch vroeg aan in Japan. Normaal vlieg ik namelijk altijd met Jall.

Deze vertrekt echter altijd vrij laat op de zaterdag en eer we dan in het Hotel zijn is het meestal al donker. Nu echter was ik dus duidelijk eerder en hadden we nog even tijd om bij een oude bekende binnen te stappen. Een kweker waar ik jaren gelden wel vaak kwam, maar de laatste 3 jaren eigenlijk al niet meer. Zijn naam is Maruboshi.

Maruboshi kweekt alleen Kohaku en dan van een kwaliteit die maar op heel weinig plaatsen in Japan te vinden is. Echt Kohaku met een breed frame, mooie lange koppen en het kenmerkende zachte maar zeer dikke Hi. Nu zien we zo wie zo maar weinig Kohaku van Maruboshi in Europa en ik ben dan ook blij dat we weer eens binnen zijn komen wandelen bij hem. Je begrijpt het al. Net een uurtje in Japan en de eerste vissen worden al gebowld.

Eerst voor een medereiziger en collega uit Duitsland waar ik samen mee gevlogen ben.

Is toch altijd gezelliger als alleen……

Het handelen voor hem ging wat makkelijker als het onderhandelen wat even later zou volgen voor de vissen die ik wilde hebben. De prijsklasse lag ook iets anders en het waren geselecteerde vissen die voor de verkoop klaar waren. De vissen die ik wilde hebben waren echter verre van dat. Deze waren nog niet geselecteerd en er zaten dus de Tateshita en de Tategoi in enkele vijvers verdeeld. Toen mijn collega eenmaal klaar was begonnen dan ook de onderhandelingen. De enigste mogelijkheid om te selecteren kwam neer op een vijver en dan alleen een aantal vissen die de kweker aan wilde bieden. Dus met andere woorden geen Tategoi, maar Tateshita. Ik hoefde echter niet erg lang over dit aanbod na te denken en even later stond ik dus een kleine groep uit te selecteren. Omdat ik er maar 8 mocht hebben was het toch een wat zwaardere en langere taak om de juiste keuze te maken. Helaas zijn niet alle foto’s gelukt, maar wel van de beste 4. Deze heb ik dan ook op de foto gezet.

     

Kohaku Tosai 1               Kohaku Tosai 2              Kohaku Tosai 3         Kohaku Tosai 4

Ook wilde ik echter even naar enkele van zijn Nisai kijken en even later hebben we ook hiervan twee vissen gebowld. Kijk nu eens naar de body en huidkwaliteit van deze twee vissen. Een stralend vlekkeloze witte huid met krachtige Hi patronen die een klein beetje aangeven wat je van de Tosai mag gaan verwachten in hun komende ontwikkeling.

                   

Kohaku Nisai Maruboshi                             Kohaku Nisai Maruboshi

Voor mij enkele van een van de beste Kohaku kwekers uit Japan.

Morgen een eerste volle dag en deze gaan we zoals het er nu uitziet beginnen bij Hosokai.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

3 reacties op Dag 1

 1. Howard zegt:

  Nou Jos, het begint alweer goed. Wat een vinnen heeft die tweede Kohaku Nisai.

 2. Barrykoi zegt:

  Dit is inderdaad een goed begin zeg!!
  Ben benieuwd naar de volgende dagen die ik met veel plezier ga volgen.

  Veel plezier en succes nog daar, Jos

 3. Ad zegt:

  Jahoor geweldig mooi. Nu de rest nog haha.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s